I've got 99 problems, but i'm gonna go float and solve 73 of them!

Terapie prin plutire  

"Plutirea este plăcută .... Intru într-o camera linistită, alunec într-un bazin mare învăluit de lumină, la temperatura corpului, umplut cu 500 kg de sare Epsom. Cântecele subacvatice ale balenelor mă întâmpină. Plutesc. În gravitație zero. Apoi Liniștea... Adevărat, frumos, liniște în expansiune. In  sfarsit. Mulțumesc. Sunt aici. Acum. Se simte atât de bine. Căldura, apa și lipsa senzația de greutate  a corpului eliberează imediat toți mușchii și tensiunea din articulații. Ma reincarc cu magneziul atat de prețios care mă ajută să mă relaxez și să mă vindec. Pielea mea iubește terapia asta .  Și părul meu. Mintea îmi dă drumul. Sufletul meu respiră ...  '

Listă prețuri float

Șed. 60' 
 

120 lei/sed

 60 min float

 luni-vineri

Șed. 60'

140 lei/sed

60 min float

Weekend

abonament

400 lei

4 sedinte float

luni-vineri

Beneficii float

Plutirea în apă sărată (sare Epsom / MgSO4) este un instrument puternic de calmare a stresului și de sănătate, oferind o multitudine de beneficii fizice și mentale. În timpul unei sesiuni de plutire, clientul se odihnește într-un mediu controlat senzorial, plutind pe suprafața unei soluții de apă sărată super-saturată (umplută cu sare Epsom = MgSO4).

Persoana  care pluteste nu poate simți niciun miros, nici un zgomot, nici o lumină și nici o gravitație! 
Stresul este corelat cu un nivel inalt de cortizon in corp. Munca, dietele deficitare, consumul de cafea si in special activitatiile zilnice stresante perturba balanta naturala a corpului. Terapia prin plutire reduce dramatic nivelul cortizonului din corp. Există și un mod natural de a pluti în natură, cum ar fi Marea Moartă din Iordania și alte lacuri sărate și mări de mare concentrație.

Detoxifica corpul, hraneste si intinereste pielea

Se stie ca sarea Epsom are multe proprietati benefice si este folosita atat intern cat si extern. Aceasta creste numarul de enzime digestive in pancreas, ajuta la digestie, elimina toxinele din corp, amelioreaza durerile musculare si luxatiile, curata porii, inmoaie si lasa pielea fina si catifelata.

Trateaza insomnia

Dacă suferiți de insomnie sau alte probleme de somn, acesta poate aduce multe efecte dăunătoare în viața ta. A dormi de calitate în mod regulat vă ajută să vă asigurați că creierul funcționează la cel mai bun nivel, permițându-vă să luați decizii mai bune, să rezolvați problemele, să rămâneți mai stabil din punct de vedere emoțional, să vă îmbunătățiți concentrarea și multe altele. De asemenea, vă prezintă un risc mai mic de a dezvolta infecții și anumite boli, cum ar fi hipertensiunea, accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Terapia cu plutire poate ajuta. Cercetările au descoperit că plutirea doar două ore pe săptămână timp de două săptămâni poate aduce îmbunătățiri ale simptomelor de insomnie. Acesta restabilește și reîmprospătează simțurile, lăsându-l odihnit, relaxat și capabil să uite de acele griji și să se bucure în cele din urmă de un somn bun. 

Faciliteaza procesul de invatare


Timpul petrecut in capsula permite corpului si mintii sa se elibereze de orice distragere externa. In timpul plutirii, mintea asimileaza informatii noi mult repede si la un nivel mult mai profund. Procesul de invatare este accelerat semnificativ in timpul starii Theta.

Reduce sentimentele de depresie, anxietate si stres

Endorfinele, numite si hormonii fericirii, sunt substantele naturale eliberate de creier si sunt responsabile cu inlaturarea durerii si imbunatatirea dispozitiei generale. Productia sporita de endorfine din timpul sedintelor de plutire duce adesea la senzatii de euforie astfel ca prin repetarea terapiei prin plutire se reduc sentimentele de depresie, anxietate si frica.

Faciliteaza meditatia profunda si puterea de concentrare

Plutirea ajuta la sincronizarea intre partea stanga si dreapta a creierului. Rezultatul acestei sincronizari este o imbunatatire vizibila a receptiei si procesarii de informatii. De asemenea sedintele de plutire sunt folosite de multi oameni pentru a aduce undele cerebrale in starea Theta, o stare extrem de receptiva ce deschide posibilitatea comunicarii cu subconstientul.

Accesarea starii Theta


Prin sedintele de float, corpul intra intr-o stare de relaxare profunda, iar mintea se cufunda intr-o stare superioara de constiinta, corespunzatoare undelor cerebrale Theta. In timpul terapiei prin plutire, analizele EEG arata coborarea frecventelor cerebrale de la 20-25 Hz la 4-8 Hz. Aceasta este zona creativitatii, proceselor intuitive, autosugestiei, vizualizarii, dar si sfera abilitatii maxime de invatare. Starea Theta este imposibil de atins fara a adormi, dar in bazinul de floating se poate patrunde în starea Theta fara efort sau practici meditative, in deplina constienta. Capacitatile mentale si cerebrale sporesc si patrunzi intr-o stare de meditatie profunda.

Depasirea dependentelor

Nivelul de stres este de obicei foarte mare cand incercam sa ne depasim dependentele. In timp ce plutim, corpul se relaxeaza complet in timp ce sarea Epsom reaprovizioneaza corpul cu mineralele esentiale. Cu ajutorul endorfinelor, anxietatea si depresia se diminueaza, permitandu-va sa recuperati.  

O pauză de gadgeturi electronice

 Mintea noastră este în permanență în mișcare și, fără pauze, poate duce adesea la scăderea productivității și chiar la epuizarea pe termen lung, pe lângă faptul că afectează negativ sănătatea emoțională și fizică. Creierul are nevoie de timp pentru a se odihni și a-și reveni - nu doar în timp ce dormiți. Toate acele multitasking pot provoca supraîncălzirea creierului, similar cu ceea ce se întâmplă cu un motor de mașină. Terapia prin plutire va oferă această pauză foarte importantă, permițându-vă să alunecați din ce în ce mai profund, relaxându-vă de acele griji și chiar devenind total conștient de trecerea timpului, ca o detoxifiere mentală. Acesta este un beneficiu imens pentru majoritatea oamenilor, dar mai ales genul care se simt obligați să răspundă în permanență la fiecare e-mail și mesaj.

Beneficii terapeutice  floating

Lista de beneficii asupra sănătăţii este extrem de numeroasă, are practic loc o terapie naturală şi completă asupra întregului corp fizic, simultan cu o relaxare la nivel mental, cei care plutesc beneficiind de ameliorare sau chiar vindecare completă a afecţiunilor enumerate mai jos.

Spectru ORL 
 

• relaxarea musculaturii bronșice și normalizarea respirației în:                           
– astm bronșic cu conotații alergice         
– astm provocat de infecții, stări emoționale, stress, factori toxici din mediu, fumat       
• stimulează răspunsul imunitar în faringite, sinuzite, amigdalite, răceli comune, conjunctivite, otite                                           
•aparatul vestibular: accidente, infecții, inflamații la nivelul urechii interne, auz degradat, diminuează stările de amețeală și vertij                                                                   

Țesut muscular și osos 
                                                       
• imbunătățește sinteza de colagen în țesuturile fibroase – tendoane, ligamente și piele

• recomandat în fibromialgie, artrite, migrene, tendinite, bursite, inflamații, fracturi
• accelerează repararea țesutului muscular și osos în accidente și recuperări
• postoperatorii accelerează procesul de vindecare în urma traumelor, 
• alungește coloana realiniind discurile vertebrale elimină durerile cronice de gât și de spate,
• crampe musculare ce afectează în special musculatura spatelui şi a gambelor până la criza de tetanie 
metabolismul energiei – reduce oboseala cronică, letargie, crampe
 musculare și cârcei musculari metabolismul lipidelor, acizilor grași, acidului phospholipidic       
• asistă performanțele fizice prin reducerea și eliminarea acumulării acidului lactic din fibra musculară

Aparat reproductiv, menopauză și SPM 

                                                     

• menține o funcționare sănătoasă a apratului reproductiv
• echilibrare hormonală a femeilor care folosesc anticoncepţionale suport esențial
• în metabolizarea calciului, echilibrând densitatea osoasă, previne osteoporoza
• benefic în PMS – atenuează până la dispariție dureri pelvine, de cap, de sâni, edemele picioarelor și mâinilor, dureri musculare sau articulare, acneea, constipația sau diareea
• reglează și echilibrează stările de insomnie și deprimare, de schimbări bruște ale dispoziției, iritabilitate sau furie

Sarcină


• îmbunătățire a calității vieții pe durata sarcinii:
• scad crampele, edemele, tensiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, reducând riscul de naștere prematură sau avort spontan
• crește nivelul de toleranță la durere, ajută la relaxarea uterului și dezvoltarea sănătoasa a fătului
• stimulează reducerea stresului susținând echilibrul muscular și nervos necesar atât pentru mamă cât și pentru copil facilitând atenuarea sau chiar evitarea depresiei posnatale
• oferă oportunitatea unei conexiuni fizice și emoționale mai profunde cu fătul

Sistem celular și boli cronice

• stabilizează și repară leziunile structurilor ADN menținând permeabilitatea și stabilitatea membranelor cu rol pivotal în păstrarea echilibrului fiziologic în celule – anticancerigen reduce toxicitatea chimioterapiei și a radioterapiei 
• reduce stresul oxidativ prin scăderea producerii de radicali liberi
• Diabet – rol esențial – scade rezistența la insulină, scade glicemia, ajută la prevenirea complicațiilor – necesitatea prezenţei magneziului în etape de importanţă majoră ale secreţiei insulinei şi metabolismului glucozei (neuropatie, retinopatie, afectare renală, hipertensiune arterială)

Eliminare toxine – Aparat renal și Ficat

• echilibrează absorbția de calciu la nivel celular și reglează depozitele de calciu în exces, în litiaza renală

• antioxidant, detoxifiere prin alcalinizare la nivel celular eliminând toxinele existente în țesuturi și organe ameliorează până la dispariție colicile biliare, reduce toxicitatea ficatului și accelerează regenerarea acestuia
• inhibă absorbția în țesuturi a metalelor grele, a chimicalelor, pesticidelor
• drenare accelerată a limfei, eliminarea surplusului de lichide și toxine din țesuturi
• suport în cazul tratamentelor cu diuretice şi cu extracte tiroidiene

Sistem cardiac

• reglează funcția contractilă a mușchiului inimii
• reduce depunerea calciului pe vase, reglează colesterolul seric
• reduce durerea anginoasă din cardiopatia ischemica
• atenuează până la dispariție aritmiile cardiace
• rol esențial în oxigenarea țesutului cardiac, în necrozele țesutului miocardic
• îmbunătățește reglarea termică

Aparat endocrin
 
• reglează și echilibrează secreția de adrenalină, cortizol și norepinefrină a glandelor suprarenale
• esențial ajutor în stres, infarct miocardic, hipertensiune arterială = bolile societății moderne
     
Aparat digestiv
   
• mediază procesele digestive și previne problemele de: colon iritabil, colici și balonări abdominale, constipație, colită, gastro–enterite                                             
• ameliorează disconfortul şi simptomele asociate cu hemoroizi și alte boli proctologice, ajutând la reepitelizarea și regenerarea (vindecare și recuperare) țesutului

Sistem imunitar

• crește activitatea celulelor sistemului imunitar – mecanism de stimulare a imunității, eliminarea virusului
• reducerea duratei de vindecare în cazul rănilor superficiale la nivelul tegumentului 

 Spectru neurologic


• suprimarea sistemului nervos simpatic și activarea celui parasimpatic cu raspuns de relaxare, vindecare, revigorare
• rol important în sinteza de serotonină sprijinind emoțiile pozitive și starea de spirit
• elimină astfel disfuncțiile psihice – depresia, atacurile de panică, stresul, insomniile, anxietatea, agitații nejustificate, tulburări de memorie, autism
• îmbunătățește stările de insomnie până la dispariție reglând ciclul somn – veghe, refăcându-se sinapsele și conexiunile nervoase
 • prevenția accidentelor vasculare cerebrale

 Procese mentale


• eficientizează activitatea creierului prin reducerea la minim a receptorilor senzoriali
• conceptul REST – Restricted Environmental Stimulation Therapy
• îmbunătățește puterea de concentrare, procesele creative, analitice accelerează învățarea și memorarea, fiind folosit ca instrument în acest sens  

Contraindicații

Nu există prea multe contraindicații pentru terapia prin plutire; cu toate acestea, clienții plutesc pe propriul risc. Încurajăm clienții să se adreseze medicului lor atunci când încep orice regim de sănătate nou, cum ar fi flotația.

Oamenii de aproape toate vârstele (9-99) pot pluti.

Nu este permis să plutească sub influența alcoolului sau a drogurilor, dacă aveți afecțiuni cutanate sau respiratorii infecțioase, răni deschise, incontinență, epilepsie sau afecțiuni psihice grave (schizofrenie), sarcină cu risc ridicat.
Nu este recomandabil să plutiți imediat după ras, deoarece poate provoca disconfort în pielea sensibilă, afectându-vă experiența de plutire.

Dacă tușiți, strănutați sau vă curge nasul, plutirea nu este o idee grozavă - va fi aproape imposibil să evitați să vă atingeți cu apă sărată pe față și asta vă va genera usturime.

Există unele indicații că magneziul (din sarea Epsom) vă poate afecta glicemia, dar acest lucru nu este bine studiat. 

Sarcina: Ca întotdeauna, este important să consultați mai întâi medicul dumneavoastra. Multe femei nu au probleme la plutire în timpul sarcinii și declară că găsesc o ușurare puternică și o conexiune îmbunătățită cu bebelușul lor. În unele locuri, femeilor însărcinate li se permite să plutească doar după ce primul trimestru (primele 3 luni de sarcină) a trecut. Nu datorită faptului că plutirea ar putea avea un efect asupra sarcinii, dar în primele 3 luni de sarcină există șanse mai mari de avort spontan oricum.

Copii:  clienților cu vârsta de 14 ani și peste li se permite să plutească pe propria lor raspundere, iar copiii cu vârsta de nouă ani în sus au voie să plutească dacă un tutore este prezent.

Claustrofobia:

-este foarte rar o problemă. În primul rând, bazinul este de fapt mult mai mare în interior decât ai putea crede și poți să te așezi și să te miști ușor. Dacă doriți, puteți lăsa ușa crăpată sau larg deschisă cu o lumină aprinsă - unii oameni consideră că este de ajutor.

Magneziul din sarea Epsom poate interacționa cu anumite antibiotice și relaxante musculare și poate fi o problemă dacă aveți probleme cu rinichii (deoarece rinichii sunt responsabili pentru prelucrarea magneziului).

Persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să aibă o atenție deosebită, mai ales atunci când se ridică în picioare după ce plutesc.

Lentile de contact: dacă purtați lentile de contact, asigurați-vă că nu aveți sare în ochi sau scoateți-le înainte de a flota.

Rareori, clienții pot avea greață. Acest lucru este de obicei indicativ al unei reacții de detoxifiere care răspunde la stres - care este adesea ținut în stomac. În cele din urmă, eliberarea acestui stres este benefică - deși poate fi inconfortabilă în acel moment. 

 Vă rugăm să nu uitați să beți multă apă după sesiune!

Recomandări pentru utilizatori înainte de plutire 

Pentru utilizarea optimă trebuie luate în considerare și respectate următoarele:

-este recomandat să opriți sau să puneți telefoanele în modul silențios și alte dispozitive electronice înainte de sesiune pentru a vă asigura o relaxare maximă.
-scoateți orice bijutieri înainte de a utiliza rezervorul cu plutitor. Mâncarea și băutul în rezervor sunt interzise.
-dacă tocmai v-ați ras, stratul superior al pielii poate fi sensibil, recomandat să se acopere cu crema.
-plutirea nu este recomandată în caz de vătămări grave ale epidermei, răni profunde sau deschise.
-dacă luați medicamente, consultați medicul înainte de plutire.
-se recomandă utilizarea toaletei înainte de plutire si înainte de duș.
-fiecare utilizator trebuie să facă un duș complet și apoi să îndepărteze în mod corespunzător spuma de pe piele și păr. Dușul curăță corpul și deschide porii.

ATENŢIE! FERIȚI-VĂ DE ALUNECARE CÂND PĂȘIȚI ÎN ȘI ÎN afara bazinului.

Când plutiți, aveți grijă să evitați ca apa sărată să intre în contact cu ochii (nu vă atingeți ochii cu mâinile umede, aveți grijă când întoarceți capul în lateral), deoarece vă poate irita ochii.
Dacă apa pătrunde în ochi, ștergeți-vă fața folosind prosoapele uscate de fata avute la dispoziție.

În cazul părului proaspăt colorat, apa sărată poate decolora parul (agentul de colorare este filtrat de sistemul de filtrare).

Consumul de băuturi cu cofeină sau băuturi care conțin taurină nu este recomandat cu 2-3 ore înainte de plutire, deoarece acestea pot reduce efectul benefic, relaxant și de odihnă al plutiri.

Plutirea este strict interzisă sub influența alcoolului sau a oricărei alte substanțe psihoactive.

Pentru oaspeții care sunt intimidați de prima lor sesiune din cauza unor ușoare sentimente claustrofobe,  se lăsa capacul deschis și, odată ce sunt în largul lor, se închide capacul complet.

Terapia prin plutire umple corpul cu energie și vitalitate. În primele câteva cazuri, utilizatorii pot adormi în timpul sesiunii, deoarece sesiunea de 60 de minute corespunde cu 4 ore de somn conform literaturii de specialitate. 

Se recomandă să așteptați și să nu conduceți un vehicul după aprox. 15-20 de minute sesiunea de flotare s-a încheiat.

Accesorii de care este posibil să aveți nevoie pentru sesiunea dvs. plutitoare

Plutirea este mai eficienta atunci când nu folosești niciun fel de accesoriu și nu porți nimic. Orice fel de obiect, accesoriu folosit în timpul sesiunii de plutire poate fi o distragere a atenției, o percepție, o informație pentru creierul tău. 
 
Ce trebuie sa aduceti pentru sesiunea de plutire:

1. Prosop dimensiuni mari (corp); 2. Prosop de dimensiuni mici (fata); 3.Gel de dus, sampon (optional); 4.Halat; 5.Papuci (opțional); 

Noi oferim; dopuri urechi, uscator de par, casca dus unica folosinta.